Droguri, Agenția de Prevenire a Traficului de Persoane, precum și Consilierul Școlar, d-na Gabriela Popescu

Proiectul “PROTEJÂND, SALVĂM  NATURA” – inclus în Calendarul Activităților Educative al I.S.J. PH, coordonator prof. Gavril Simona

proiect

            JUSTIFICARE

            Un mediu curat asigură și o stare generală de bine celor care trăiesc în el. Mediul școlar este mediul în care elevii își petrec cel mai mult timp și nu întotdeauna știu ce trebuie făcut pentru a-l menține curat.

Acest lucru poate fi realizat în școală, unde, în cadrul unor proiecte, elevii pot afla care sunt acțiunile prin care mediul poate fi afectat negativ, care sunt consecințele și ce pot face pentru a reduce aceste efecte.

Aceste informații pot fi transpuse în practică prin implicarea efectivă a elevilor în acțiuni menite să asigure un mediu mai curat. Aceste acțiuni pot deveni un mod de viață pe care elevii îl pot aplica și în comunitatea în care trăiesc.

SCOPUL PROIECTULUI

Elevii, profesorii, părinții vor conștientiza necesitatea implicării în activități menite să ducă la îmbunătățirea mediului înconjurător.

DESFĂȘURAREA PROIECTULUI

            Proiectul se va desfășura din luna februarie până în luna iunie a acestui an școlar și va consta în activități diverse care au ca scop protejarea mediului înconjutător, precum plantări de arbori sau colectarea diferențiată a materialelor reciclabile, hârtie și plastic, ce se va realiza pe toată durata proiectului.

De aceea, îi așteptăm pe copii cu hârtie și plastic, în cantități cât mai mari, pentru a câștiga cât mai multe premii.