WE  CARE  ABOUT  OUR  PLANET

 

                        

Scurta prezentare/ Our project

 

       Proiectul "We care about our planet" uneşte şcoli din şase ţări europene: România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Polonia; Turcia, fiind si coordonatoarea proiectului. Acest proiect a fost gandit pentru a-i responsabiliza pe toti participantii în legătură cu problemele ecologice ale mediului înconjurător si de a realiza o comunicare între elevi privitor la problemele cu care se confrunta fiecare ţară.

           Grupul ţintă constă din 1500 de elevi, 3000 de părinţi si 70 de profesori care fac parte din scolile implicate.

         Noi toţi trăim pe aceasta planeta şi împărţim resursele naturale existente.Dacă mediul inconjurător este curat, noi vom putea trăi sănătoşi si vom avea o viaţă armonioasă. Din pacate, realitatea este tristă şi noi observăm cum planeta noastra devine din ce in ce mai murdară de la o zi la alta, multe specii de animale si plante dispărând pentru totdeauna din cauza neglijenţei oamenilor. Tot ceea ce ne propunem este de a învăţa cum să avem grija de planeta noastra.

 Scopurile parteneriatului sunt:

  • De a-i responsabiliza pe elevi de la vârste cat mai mici, pe reprezentanţi ai organizatiilor locale si europene.
  • De a îi învăţa pe elevi cum sa trateze respectuos si responsabil teme ecologice precum: conservarea si protejarea naturii.
  • Dezvoltarea unor relatii armonioase  între profesorii din toate aceste ţări, în scopul unei mai bune formari profesionale, creării unui curriculum îmbunătăţit si iniţierii unor metode noi de predare.
  • Găsirea unui limbaj european comun al problemelor ecologice actuale şi dorinţa de a implica elevii în conservarea si protejarea naturii prin organizarea de activităţi în şcoală şi în afara ei.
  • Promovarea creativităţii, capacităţii de inovare si  a responsabilizării elevilor şi întregii comunităţi în scopul de a avea un viitor sustenabil.

Componenţa echipei care se ocupă în şcoala noastră de activităţile proiectului We care about our planet” este următoarea:

 

·         Responsabil proiect,  prof. Cerassela Anghel

·         Responsabil financiar, prof. Veronica Iancu

·         Responsabil imagine, prof. Daniela Bălănescu

·         Responsabil comunicare, prof. Ileana Secu

·         Responsabil diseminare, prof. Cristina Bocşan

·         Responsabil evaluare, prof. Alina Bocan

·         Responsabil logistica, prof. Simona Gavril

·         Responsabil promovare, prof. Daniela Ogrezeanu

·         Responsabil mobilităţi, prof. Roxana Albu 

·         Responsabil activităţi specifice proiectului, prof. Adelina Apostol

       Pentru a buna vizibiliate a proiectului si pentru a facilita accesul tuturor la informatii despre proiect vor fi publicate periodic articole in presa locala si  au fost amenajate panouri pe holurile scolii, urmand sa fie facute panouri dedicate Erasmus+ si in fiecare sala de clasa.

 

        

 

 

Activitati in cadrul proiectului/ Our activities

          

            Mascota Miss Wisdom a plecat din România, după ce a luat parte la multe activităţi educative.

 

           A cincea mobilitate din cadrul proiectului a avut loc în luna mai, 2019, la Școala primară nr. 40 cu filiale de integrare. Jerzy Zietek, Tychy, POLONIA. În cadrul întâlnirii au avut loc schimburi de experienţă între cadrele didactice şi prezentări ale activităţilor realizate de elevi pentru îndeplinirea obiectivelor proiectului.

 

 

            Cadrele didactice implicate în proiect au realizat împreuna un e-book, Let’s get an animal.

         În luna aprilie 2019 am sărbătorit Ziua Pământului, 22 aprilie, prin activităţi de ecologizare, prin crearea unei mici grădini cu flori în curtea şcolii şi plantarea unui copacel. Elevii au realizat minunate şi diverse proiecte dedicate acestei zile atât de importante pentru mediul înconjurător. O parte dintre numeroasele activităţi le puteţi vedea urmărind clipul de mai jos.

 

 

           În şcoala noastră elevii continuă activităţile de protejare a mediului prin implicarea în ajutarea animalelor fără adapost şi donaţii către asociaţii de protecţie a animalelor, prin acţiuni de ecologizare şi plantare de copaci, prin crearea unor postere şi afişe.

 

          In cadrul concursul Made for Europe din 22 martie 2019, etapa județeană, am participat cu diseminarea proiectului, alături de multe alte școli și licee din județ.