Scurta prezentare/ Our project

 

       Proiectul "We care about our planet" uneşte şcoli din şase ţări europene: România, Turcia, Bulgaria, Grecia, Cipru, Polonia; Turcia, fiind si coordonatoarea proiectului. Acest proiect a fost gandit pentru a-i responsabiliza pe toti participantii în legătură cu problemele ecologice ale mediului înconjurător si de a realiza o comunicare între elevi privitor la problemele cu care se confrunta fiecare ţară.

           Grupul ţintă constă din 1500 de elevi, 3000 de părinţi si 70 de profesori care fac parte din scolile implicate.

         Noi toţi trăim pe aceasta planeta şi împărţim resursele naturale existente.Dacă mediul inconjurător este curat, noi vom putea trăi sănătoşi si vom avea o viaţă armonioasă. Din pacate, realitatea este tristă şi noi observăm cum planeta noastra devine din ce in ce mai murdară de la o zi la alta, multe specii de animale si plante dispărând pentru totdeauna din cauza neglijenţei oamenilor. Tot ceea ce ne propunem este de a învăţa cum să avem grija de planeta noastra.

 Scopurile parteneriatului sunt:

  • De a-i responsabiliza pe elevi de la vârste cat mai mici, pe reprezentanţi ai organizatiilor locale si europene.
  • De a îi învăţa pe elevi cum sa trateze respectuos si responsabil teme ecologice precum: conservarea si protejarea naturii.
  • Dezvoltarea unor relatii armonioase  între profesorii din toate aceste ţări, în scopul unei mai bune formari profesionale, creării unui curriculum îmbunătăţit si iniţierii unor metode noi de predare.
  • Găsirea unui limbaj european comun al problemelor ecologice actuale şi dorinţa de a implica elevii în conservarea si protejarea naturii prin organizarea de activităţi în şcoală şi în afara ei.
  • Promovarea creativităţii, capacităţii de inovare si  a responsabilizării elevilor şi întregii comunităţi în scopul de a avea un viitor sustenabil.

Componenţa echipei care se ocupă în şcoala noastră de activităţile proiectului We care about our planet” este următoarea:

 

·         Responsabil proiect,  prof. Cerassela Anghel

·         Responsabil financiar, prof. Veronica Iancu

·         Responsabil imagine, prof. Daniela Bălănescu

·         Responsabil comunicare, prof. Ileana Secu

·         Responsabil diseminare, prof. Cristina Bocşan

·         Responsabil evaluare, prof. Alina Bocan

·         Responsabil logistica, prof. Simona Gavril

·         Responsabil promovare, prof. Daniela Ogrezeanu

·         Responsabil mobilităţi, prof. Roxana Albu 

·         Responsabil activităţi specifice proiectului, prof. Adelina Apostol

       Pentru a buna vizibiliate a proiectului si pentru a facilita accesul tuturor la informatii despre proiect vor fi publicate periodic articole in presa locala si  au fost amenajate panouri pe holurile scolii, urmand sa fie facute panouri dedicate Erasmus+ si in fiecare sala de clasa.