Vizita ministrului interimar al educatiei

 

VIZITA MINISTRULUI INTERIMAR AL EDUCATIEI NATIONALE IN UNITATI SCOLARE DIN JUDETUL PRAHOVA


             Marti, 3 septembrie 2019, ministrul interimar al educatiei nationale, domnul Valer-Daniel Breaz, a efectuat o vizita de lucru în unitati de învatamânt din judetul Prahova. Dupa primirea domnului ministru la sediul ISJ Prahova, au fost vizitate:
 - Scoala Gimnaziala “Nicolae Iorga“ municipiul Ploiesti. Aici s-au efectuat lucrari mai ample de reparatii: reabilitarea termica a cladirii, lucrari de hidroizolatii.
- Scoala Primara Pisculesti, structura a Scolii Gimnaziale, comuna Tinosu. In baza HG nr. 363/2019, din 30 mai 2019, privind repartizarea unor sume din transferuri din bugetul de stat catre bugete locale, prevazute în bugetul Ministerului Educatiei Nationale, pentru finantarea în anul 2019 a unor cheltuieli de capital ale unitatilor de învatamânt preuniversitar de stat, in aceasta unitate scolara s-au amenajat grupuri sanitare interioare.
- Scoala Gimnaziala Nedelea, comuna Aricestii Rahtivani, unde se construieste, din fonduri integral locale, o moderna sala de sport.
- Colegiul National ”Nicolae Iorga”, orasul Valenii de Munte. Aici s-a reabilitat, prin programul PNDL, initiator fiind primaria orasului Valenii de Munte, un corp de cladire cu zece salii de clasa destinate învatamântului liceal.
- Scoala Gimnaziala "Gheorghe Panculescu", orasul Valenii de Munte. Folosindu-se, de asemenea, fonduri din programul PNDL, aici se construieste un corp de cladire in care se vor amenaja noi sali de clasa.

 La finalul vizitei de lucru, în care domnul ministru a fost însotit de inspectorul scolar general al judetului Prahova, domnul Nicolae Angelescu, de prefectul judetului Prahova, doamna Madalina Lupea si de catre presedintele Consiliului Judetean Prahova, domnul Bogdan Toader, s-a concluzionat ca scolile vizitate sunt în masura sa primeasca elevii în bune conditii, la 9 septembrie, dar ca, si pe baza implicarii celor prezenti, mai sunt de pus la punct detalii în alte scoli din judet astfel încât si acestea sa poata asigura elevilor un început de an scolar în cele mai bune conditii.

Sursa: http://www.isj.ph.edu.ro/

 

  

 

 


Tipărire