Nicolae Iorga

Nicolae Iorga s-a nascut pe 17 ianuarie 1871 in Botosani. A fost istoric, critic literar, documentarist, dramaturg, poet, enciclopedist, memorialist, ministru, parlamentar, prim-ministru, profesor universitar si academician roman. Dotat cu o memorie extraordinara, cunostea istoria universala si in special pe cea romana in cele mai mici detalii. Nu este cu putinta sa-ti alegi un domeniu din istoria romanilor fara sa constati ca Nicolae Iorga a trecut deja pe acolo si a tratat tema in mod fundamental. In timpul regimului comunist opera sa istorica a fost in mod constient ignorata, istoria Romaniei fiind contrafacuta in concordanta cu vederile regimului de catre persoane aservite acestuia. Iorga a fost autor al unui numar urias de publicatii, cel mai mare poligraf al romanilor: circa 1.250 de volume si 25.000 de articole.

Nicolae Iorga a avut un sfarsit tragic, fiind ridicat de la vila sa din Sinaia si asasinat la 27 noiembrie 1940 de legionari. Corpul sau ciuruit de gloante a fost gasit in apropierea comunei Strejnicu. Membrii Garzii de Fier il considerau responsabil de uciderea comandantului lor, Corneliu Zelea Codreanu. Dupa aflarea vestii despre asasinarea lui Iorga, 47 de universitati si academii din intreaga lume au arborat drapelul in berna.

„Şcoala cea mai bună e aceea în care înveţi, înainte de toate, a învăţa”
(Nicolae Iorga)

SGNI

Școala Gimnazială Nicolae Iorga Ploiești

Adresa: Strada Minerva, Nr.4, Ploiești, Prahova,

cod poștal: 100222

Bine ați venit pe site-ul nostru!
Bine ați venit pe site-ul nostru!

Vă mulțumim pentru vizită și vă informăm că acest site web poate stoca sau prelua informații din browserul dvs., mai ales sub formă de cookie-uri. Aceste informații ar putea fi despre dvs., preferințele dvs. sau despre dispozitivul dvs. și sunt folosite pentru a face ca site-ul să funcționeze așa cum vă așteptați. Prin apăsarea butonului “ACCEPT”, sau prin completarea procesului de înregistrare, dvs. confirmați că ați citit, înțeles și sunteți de acord să vă supuneți acestor termeni și consimțiți colectarea, folosirea și stocarea așa cum se precizează în politica privind confidențialitatea și fișierele cookie de pe scoalanicolaeiorga.ro. Puteți alege să nu vizitați site-ul dacă considerați că vizita reprezintă un risc pentru dvs.